Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nebanice

19. 2. 2013

 

Romantická krajina Poohří vytváří ideální podmínky pro provozování sportů spojených s přírodou, jako je kanoistika, jízda na koních, turistika, cykloturistika a mnoho dalších. Necelé 4 km od Nebanic je Jesenická přehrada / ideální na koupání a serfování /. Řeka Ohře je v okolí Nebanic lemována pastvinami, na nichž se pasou, sluní a prohánějí koně.


Nebanický chov koní má již dlouholetou tradici. Je specializován na chov starokladrubských koní, nejstaršího českého plemene koní. Za více než čtyřista let své existence je toto plemeno sžito s klimatickými a přírodními podmínkami ČR. Starokladrubští koně jsou považováni za součást kulturního dědictví ČR a byli uznáni národní kulturní památkou České republiky.


Dalším plemenem chovaným v Nebanicích je sportovní kůň, který se stále více prosazuje ve skokových a drezurních soutěžích. Starokladrubští koně jsou typickým plemenem pro soutěže spřežení.

Pro koně, jezdce, chovatele i příznivce koní se v Nebanicích snaží dělat maximum. Přijďte se sami přesvědčit na mezinárodní závody v drezuře a ve spřežení, na soutěže pro mladé koně, na Hubertovy jízdy. Nebo se přijďte jen tak podívat a pohladit si krásné a důvěřivé čtyřnohé přátele.